TIN... TỨC THƠ

Hawking writing kids book

Hawking Viết Sách Trẻ Em

Bản Tin PTH

 

 
 

 

 

 

By The Associated Press - Sunday, June 17, 2007

NEW YORK — Talk about science fiction: Stephen Hawking, author of the million-selling "A Brief History of Time," is writing a "middle-grade" novel.

"George's Secret Key to the Universe," the story of a young man's computer-driven adventures, will be published this fall by Simon & Schuster.

"We are thrilled that Professor Stephen Hawking has written this one-of-a-kind book for children," Rubin Pfeffer, senior vice president and publisher of Simon & Schuster Children's Trade Publishing, said Thursday in a statement.

"Just like 'A Brief History of Time' inspired millions of adult minds around the globe, 'George's Secret Key to the Universe' will make this complex material readily accessible to a younger audience."

The book, co-written with Hawking's daughter, author Lucy Hawking, is the story of a boy named George who befriends a scientist and the scientist's daughter.

George soon "finds himself on a wildly fun adventure, while learning about physics, time and the universe."

http://www.courierpress.com/news/

 

 

 

Last modified on 06/18/2007 9:00 AM © 2004 2007 www.thotanhinhthuc.org.
MUCLUC

 
 

 

 

 

 

 

Hãng thông tấn AP – Chủ Nhật 17-6-2007

NEW YORK – Hãy nói về truyện khoa học viễn tưởng: Stephen Hawking, tác giả cuốn "A Brief History of Time" (Lược Sử về Thời Gian) một cuốn sách đã bán cả triệu ấn bản, đang viết một cuốn tiểu thuyết cho độc giả ở “trình độ trung học đệ nhất cấp.”

"George's Secret Key to the Universe" (Chìa Khóa Bí Mật Của George Để Mở Vũ Trụ) là truyện về những cuộc phiêu lưu do máy điện toán thúc đẩy của một thiếu niên, sẽ xuất bản mùa thu này bởi Simon & Schuster.

“Chúng tôi vui mừng vì Giáo Sư Stephen Hawking đã viết một cuốn sách đơn-độc-của-loại-này cho trẻ,” theo lời Rubin Pfeffer, phó chủ tịch kỳ cựu và là chủ nhiệm nhà xuất bản Simon & Schuster Children's Trade Publishing, nói hôm Thứ Năm trong 1 bản văn.

“Cũng y hệt như cuốn 'A Brief History of Time' đã gây cảm hứng cho nhiều triệu độc giả thành niên khắp thế giới, cuốn 'George's Secret Key to the Universe' sẽ làm vấn đề vốn đã phức tạp này có thể hiểu được bởi các độc giả trẻ hơn.”

Cuốn sách, do Hawking viết chung với con gái là Lucy Hawking, là truyện về một cậu bé có tên là George; cậu bé này làm quen với một nhà khoa học và con gái của nhà khoa học này.

George sau đó sớm “tìm thấy chính cậu trong một cuộc phiêu lưu cực kỳ vui, trong khi học về vật lý, về thời gian và về vũ trụ.”